CI KTÓRZY DO NAS ZAGLĄDAJĄ

niedziela, 29 maja 2016

Czy tylko Francuzi ... ???






Ostatnio przeczytaliśmy dane z badań rynku spożycia serów w Europie. Tak dla ciekawych i może dla zawstydzenia czytających podamy bardzo wiele mówiące liczby. Porównanie spożycia serów ,,przemysłowych'' kupowanych z reguły w supermarketach i spożywanie SERÓW PRAWDZIWYCH czyli tych robionych z prawdziwego mleka przez serowarów z reguły w małych serowniach. Dla jaskrawości przekazu                                                  FRANCJA - SPOŻYCIE SERÓW PRAWDZIWYCH  52%
POLSKA - SPOŻYCIE SERÓW PRAWDZIWYCH 4%
Uprzedzając Wasze myślenie dla wyszukania wymówki, dodamy że już w tej chwili w Polsce nie ma problemu z dostępnością SERÓW PRAWDZIWYCH. Jeśli chodzi o jakość z pełną odpowiedzialnością możemy napisać Polskie sery ,,Farmerskie'' nie rzadko przewyższają jakością te francuskie czy holenderskie.
Nie chcemy się znęcać pisząc o składnikach używanych do spreparowania serów sprzedawanych i produkowanych na skalę przemysłową w polskich sklepach. W skrócie, jest w nich wszystko oprócz mleka.



wtorek, 24 maja 2016

W toku...







                                                                                        Pomyśleliśmy że niektórzy gotowi pomyśleć że nasze serowarskie ,,zapędy'' wygasły. Otóż nie, od ponad miesiąca cały czas pracujemy, półki powoli  się zapełniają, a wyśmienite pleśniowe cieszą podniebienia swoim wykwintnym smakiem i aromatem :)
Pozdrawiamy miłośników PRAWDZIWYCH  SERÓW.

















niedziela, 22 maja 2016

UWAGA !!! koniecznie obejżyj !!!

WIELBICIELOM uni jewropejskiej dedykujemy i namawiamy do wysłuchania wszystkich Euro-pasożytów, oraz tych którzy nimi nie są. Aby mieć dodatkowe argumenty w dyskusjach.





czwartek, 5 maja 2016

Wreszcie i do nas przyszła...






Wreszcie w nocy nie ma mrozu, trawa na tyle urosłą że nasze kozy zaczęły sezon pastwiskowy. Dzień dzisiejszy 40 minut, jutro będzie już godziny. Jedyna rzecz która jak na razie nas bardzo martwi to całkowity brak deszczy, pada raz na tydzień przez godzinę lub mniej, susza się pogłębia.