tag:blogger.com,1999:blog-5495234539876249816.post3367229788648287801..comments2024-03-10T12:07:05.894+01:00Comments on Tworzymy aby żyć ,żyjemy aby tworzyć: W Zosi ogródeczku...,,Kozi las''http://www.blogger.com/profile/11547146136368887682noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-5495234539876249816.post-24123149865724868802016-07-13T14:16:49.841+02:002016-07-13T14:16:49.841+02:00Jeśli chodzi o utrzymanie to ingerujemy tylko na t...Jeśli chodzi o utrzymanie to ingerujemy tylko na tyle aby nie zapanował tam zupełny chaos :) W folii są 42 krzaki pomidorów a na dole (w podszyciu dwie odmiany bazylii :)<br />Winogrona są Rosyjskie w tym roku pierwszy raz owocują i jak na razie zapowiedzi są znakomite :)<br />Serdecznie pozdrawiamy :),,Kozi las''https://www.blogger.com/profile/11547146136368887682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5495234539876249816.post-86249361309310369342016-07-13T11:52:06.654+02:002016-07-13T11:52:06.654+02:00Pięknie utrzymany warzywnik. Folia chyba spora? A ...Pięknie utrzymany warzywnik. Folia chyba spora? A winogrona to te rosyjskie odmiany? Sprawdzają się?<br />Pozdrawiam:)Mirabelowicahttps://www.blogger.com/profile/08025500102156974738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5495234539876249816.post-59743387569414539222016-07-12T06:51:41.453+02:002016-07-12T06:51:41.453+02:00:) Tak, nasz chlebek pieczemy z żytniej razowej (t...:) Tak, nasz chlebek pieczemy z żytniej razowej (typu 2000- czyli tej grubej) i na zakwasie taką starą metodą gdzie chleb dojrzewa połączon6 z zakwasem przez kilkadziesiąt godzin pieczony jest 3 dnia od zaczęcia procesu. Dodamy jeszcze że zakwas czyli ,,matkę'' mamy cały czas tą samą od prawie dwóch lat, czyli z każdego pieczenia zostaje garść ciasta przechowywana w kamiennym naczyniu w piwnicy do następnego pieczenia. Czyli metoda znana od wieków, bez modyfikacji i nowych wymysłów :)<br />Pozdrawiamy serdecznie :),,Kozi las''https://www.blogger.com/profile/11547146136368887682noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5495234539876249816.post-7164745373316194692016-07-11T22:52:43.757+02:002016-07-11T22:52:43.757+02:00W pamieci mam nadal wpis o ziolach,a teraz dolaczy...W pamieci mam nadal wpis o ziolach,a teraz dolaczyl apetyczny warzywniak! Pozdrawiam!<br />A chleb z samej zytniej i na zakwasie?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11178015932725310293noreply@blogger.com