Zastanawialiśmy się jak złożyć życzenia aby połączyć sacrum i profanum w ten świąteczny czas.
Opowiemy więc króciutką historię w której ,,zahaczymy'' o sacrum a wszystko skończy się jak zawsze serem : ) Nie wiemy czy wiecie że już od XV wieku Francuzi łączą to cudowne jedzenie w jedno, SER, WINO I CHLEB ,,Święta trójca stołu'' nierozdzielna jak Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty. Znawcy dobrego jedzenia wiedzą że, nie ma lepszego połączenia i kompanii, jak dobry aromatyczny ser, prawdziwe wino i świeżo upieczony pachnący chleb.
W ten świąteczny czas, w czas budzącej się przyrody życzymy wszystkim Wam aby zmartwychwstanie, coroczne budzenie się życia dało Wam powody do nadziei i uśmiechu. Niech radość zagości w Waszych sercach i rozpromienia każdy kolejny dzień.
Naszym życzeniom towarzyszą zdjęcia naszego doskonałego Valencay, Chabichou.
Jak zawsze celnie.Udało się pięknie połączyć sacrum i profanum.
OdpowiedzUsuńWasze notki obrazują tyle dobrej pracy ,takiej ,którą się wykonuje ,pomimo trudów z pasją .
W ten cudowny ,wiosenny ,świąteczny czas życzę radości,pogody i oczywiście miłości bo ona ponad wszystko!
Życzymy Wam pięknej wiosny, dobrej energii, nieustającej pasji tworzenia, zdrowia i wszelkiej pomyslnosci. Uściski świąteczne :)
OdpowiedzUsuńH i M
I w ogóle wszystkiego dobrego, niezależnie od okazji.
OdpowiedzUsuńI majowe święta minęły. Wszystkiego najlepszego w tym pracowitym czasie.
OdpowiedzUsuń