CI KTÓRZY DO NAS ZAGLĄDAJĄ

sobota, 15 kwietnia 2017

Święta trójca stołu i serdeczne życzenia.

Zastanawialiśmy się jak złożyć życzenia aby połączyć sacrum i profanum w ten świąteczny czas.
 Opowiemy więc króciutką historię w której ,,zahaczymy'' o sacrum a wszystko skończy się jak zawsze serem : ) Nie wiemy czy wiecie że już od XV wieku Francuzi łączą to cudowne jedzenie w jedno, SER, WINO I CHLEB ,,Święta trójca stołu'' nierozdzielna jak Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty. Znawcy dobrego jedzenia wiedzą że, nie ma lepszego połączenia i kompanii, jak dobry aromatyczny ser,  prawdziwe wino i świeżo upieczony pachnący chleb.

W ten świąteczny czas, w czas budzącej się przyrody  życzymy wszystkim Wam aby zmartwychwstanie, coroczne budzenie się życia dało Wam powody do nadziei i uśmiechu. Niech radość zagości w Waszych sercach i rozpromienia każdy kolejny dzień.

Naszym życzeniom towarzyszą zdjęcia naszego doskonałego Valencay,  Chabichou.




4 komentarze:

  1. Jak zawsze celnie.Udało się pięknie połączyć sacrum i profanum.
    Wasze notki obrazują tyle dobrej pracy ,takiej ,którą się wykonuje ,pomimo trudów z pasją .
    W ten cudowny ,wiosenny ,świąteczny czas życzę radości,pogody i oczywiście miłości bo ona ponad wszystko!

    OdpowiedzUsuń
  2. Życzymy Wam pięknej wiosny, dobrej energii, nieustającej pasji tworzenia, zdrowia i wszelkiej pomyslnosci. Uściski świąteczne :)
    H i M

    OdpowiedzUsuń
  3. I w ogóle wszystkiego dobrego, niezależnie od okazji.

    OdpowiedzUsuń
  4. I majowe święta minęły. Wszystkiego najlepszego w tym pracowitym czasie.

    OdpowiedzUsuń