CI KTÓRZY DO NAS ZAGLĄDAJĄ

poniedziałek, 10 listopada 2014

Dni są za krótkie...

                                                    http://capraterram.blogspot.com/

 Ciągle narzekamy że dni o tej porze roku są zbyt krótkie. Nasza aktywność na blogu też przysiadła właśnie z tego powodu że ciągle doba jest dla nas zbyt krótka aby zrobić to co byśmy chcieli i co powinniśmy. Manufaktura Los alpaqueros cały czas realizuje zamówienia których jak zawsze o tej porze, gdy mądrzy ludzie przygotowują się do nadchodzącej zimy, jest dużo.
Od kilu tygodni prowadzimy też adaptację, budowę, naszej jak najbardziej profesjonalnej serowni i dojrzewalni. Coś co miało być w miarę proste, okazało się pracochłonne i fizycznie bardzo wyczerpujące, wyczerpujące gdyż, wszystkie prace wykonujemy jak zawsze własnymi rękoma (tata i synowie). Efekty już widać a i koniec ciężkiej pracy jest już blisko.
Cały czas też eksperymentujemy z mlekiem i przygotowujemy się do wiosny kiedy to mleko popłynie strumieniami i serownia wraz z dojrzewalnią ruszą pełną parą. Link na górze do naszego koziego bloga z serowymi pysznościami.


6 komentarzy:

  1. Drodzy Zosiu i Januszu,

    Życzę wytrwałości w dążeniu do celu.
    Wasz zapał jest godny naśladowania.

    Nie wiem, czy weźmiecie udział w pewnej wirtualnej zabawie, którą stworzyli blogerzy, ale ośmielam się do niej Was zaprosić.
    Nominowałam Wasz blog do nagrody Liebster.
    Szczegóły znajdziecie pod tym linkiem >

    http://barwnewestchnienia.wordpress.com/2014/11/10/liebster-podejscie-drugie-barwnych-westchnien-pytania-blogerzy/



    Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Irenko, jesteśmy zaszczyceni że pamiętasz o nas, postaramy się wziąć udział w tej ,,przepytywance'' może jutro korzystając z chwili Święta, dziś mimo marnej pogody tak jak piszemy u góry, dzień za krótki a wieczorem ,,ręce do kolan'' i jadyna myśl to seeeen, seeeeen.....
      Serdecznie Was ściskamy i w tęsknocie liczymy na rychłe spotkanie na e-łączach :)
      Zosia i Janusz

      Usuń
  2. Smakowicie wygląda, a ciekawe jak pachnie : D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pachnie wspaniale :) jaka byłaby przyjemność jedzenia gdyby było inaczej :)

      Usuń
  3. Pysznie wyglądają:)) Mam nadzieję, że nie są zbyt "kozie".... Pokażecie więcej o budynkach???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Większość ludzi właśnie ma tą obawę, która według nas wynika ze stereotypu (koza śmierdzi, mleko kozie śmierdzi) Nie dalej jak tydzień temu klienci naszej manufaktury odbierali osobiście sweter. Przy rozmowie o kozach okazało się że daaawno nie próbowali mleka koziego. Jakie było ich zdziwienie ,,ale ono w ogóle nie śmierdziiii''
      To wszystko jest kwestia doju, higieny, sposobu karmienia (składu paszy) Kozi ,,aromat'' często występuje w serach przemysłowych n.p.francuskich sprzedawanych w naszych sklepach (supermarketach)
      Nasze wyroby i mleczko mają przyjemny orzechowy aromat pachną i smakują tak jak wyglądają :D
      Pozdrawiamy Irlandię : )

      Usuń