CI KTÓRZY DO NAS ZAGLĄDAJĄ

sobota, 17 października 2015

SEROWNIA ,,Kozi Las''


























                                                                                              Uwielbiamy bawić się tworzeniem serów, a szczególnie tych pleśniowych. Obserwowanie ich przeistaczania, degustowanie kolejnych etapów dojrzałości to niesamowita podróż w krainę smaków i aromatów. Po tym sezonie wiemy już na pewno że w przyszłym roku poświęcimy się tylko robieniu i sprzedaży kilku gatunkom wspaniałych serków z porostem pleśni. Co prawda jest to dosyć trudny temat jeśli chodzi o sprzedaż w Polsce, jednak mamy nadzieję że znajdziemy grupę odbiorców znających się i rozsmakowanych w tych serach.
Krótka foto relacja której pomysł zrodził się przy dzisiejszym śniadanku. Żałujemy  że nie możemy przekazać Wam aksamitnej tekstury i smaku :P
Pozdrawiamy wszystkich ,,serojadów''















14 komentarzy:

  1. Nie jestem czytelniczką blogów, trafiłam do Was przypadkiem, zaciekawił mnie poprzedni wpis i komentarze pod nim. Czytałam przez pół nocy resztę. Jesteście niesamowici, żałuję że nie mogę spróbować Waszych serów (mieszkam na drugiej półkuli)wyglądają profesjonalnie i na pewno tak smakują. Doszłam do wniosku że blogi, to co się tu dzieje to kwintesencja Polskiego piekła. Jak mają czelność obrażać Was osoby z tego co widać nic nie umiejące. To jakieś zakompleksione ,,miernoty'' leczące ,,anonimowo'' tutaj swoje kompleksy.
    Jesteście wspaniali nie zrażajcie się tym jazgotem i ostracyzmem, róbcie swoje. To że jesteście to znak że jeszcze nie wszyscy wartościowi ludzie wyjechali z Polski.
    Pozdrawiam z za oceanu Renata. W.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękujemy za życzliwe słowa i światełko w ciemnym tunelu :)
      Pozdrawiamy
      Zosia i Janusz

      Usuń
  2. Calkiem przypadkiem i calkiem przypadkiem mamy was za bogów hahaha

    OdpowiedzUsuń
  3. Nic ja tylko gratuluje i życzę sukcesów. Każdy ma prawo miec swoich zwolenników jak i przeciwników. Ja wam ani wróg ani przyjaciel. Dziwi mnie tylko ze zamieszczacie tylko " pozytywne " komentarze. Chcecie byc w wirtualnym świecie nieskazitelni czy po prostu nie potraficie kulturalnie odpierać rozmawiać itd. Pozdrawiam i mimo wszystko ze szczerego serca życzę pomyślności i sukcesów zarówno w hodowli jak i w produkcji.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ,,Dziwi mnie tylko ze zamieszczacie tylko " pozytywne " komentarze. Chcecie byc w wirtualnym świecie nieskazitelni czy po prostu nie potraficie kulturalnie odpierać rozmawiać''
      Ktoś usilnie chce nas wciągnąć w pyskówę na którą nie mamy najmniejszej ochoty. A propos opinii którą zacytowaliśmy, może Anonim przeczyta komentarze w poprzednim wpisie. Prawdę mówiąc jest nam bardzo przykro że nie ma tam ani jednego zdania-komentarza od tych którzy mienią się nam życzliwymi a nawet naszymi przyjaciółmi.
      Anonimowi polecamy czytanie ze zrozumieniem i jeśli już to komentowanie zgodne z kontekstem.
      Pozdrawiamy


      Usuń
  4. Cudowne to wszystko macie chyba produkt regionalny? Certyfikat? To porządne rekodzila z koziego mleka.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To po prostu smaczne, zdrowe, wytwarzane tradycyjnymi metodami kozie sery : )

      Usuń
    2. domyślam się ile trudu i barier musieli państwo pokonac by móc to sprzedawać ale widze że sie udało. pozdrawiam serdecznie

      Usuń
    3. Nasze serki to naprawdę ekskluzywne* robimy ich mało i dostarczamy do małej świadomej grupy klientów. Niestety nasi rządzący przez ponad 10 lat ,,wysmażyli'' nam prawo jedyne w UE (no przecież trzeba dbać o interes Biedronek i innego śmiecia korporacyjnego na kolonizowanym Polski rynku)

      Usuń
  5. Nie wątpię że są smaczne bo wyglądają bajecznie.ale rozumiem ze to taka cicha sprzedaż tzn bez wymóg. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sprzedaż jest jak najbardziej głośna i oficjalna (co widać na tym blogu) poza tym oprawiona pełnym marketingiem - broszury informacyjne, plakaty ulotki,profesjonalne opakowania. Również warunki wytwarzania (serownia, dojrzewalnia) http://duoart.blogspot.com/2015/05/kozi-las-tam-gdzie-powstaje-kozi-ser.html spełniają wszelkie wymogi Europejskie dla takich obiektów (nie odbiegają niczym od francuskich, włoskich czy niemieckich : )

      Usuń
  6. No to tylko pozazdrościć. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zazdrość to chyba raczej zła cecha :P lepiej napisać No to tylko się cieszyć :D
      Pozdrawiamy

      Usuń